Japonların düzenli yöntemleri yalnızca mutfakta değil, gardıropta da tercih ediliyor. Marie Kondo'ya göre ideal düzen, giydiğiniz kıyafetlerin üçte birini saklamak ve mevsime göre ayırmaktan geçiyor. Herhangi bir zamanda verimli olanları göz önünde bulundurmak işe yarıyor.
Mutfaktaki eşyaların düzeninde de aynı mantığı uygulayabilirsiniz. Böylece daha sık kullandığınız eşyalara pratik bir şekilde erişebilirsiniz. Marie Kondo yöntemi, mutfağı düzenli ve işlevsel tutmak için mutfakta da uygulanabilir.
Eğer küçük bir mutfak alanına sahipseniz, mutfak eşyalarından başlayarak ardından yiyecek ve temizlik ürünleriyle devam eden bir kategorizeleştirme yapabilirsiniz. Mutfak eşyalarını işlevlerine, kullanım amaçlarına ve sıklığına göre ayırmanız işlerinizi hızlandırır.
Dekoratif eşyalar veya fırın tenekeleri gibi ara sıra kullandığınız eşyalarınız için uzun dolaplar tercih edebilirsiniz. Yerden tasarruf etmek için bazı mutfak eşyalarını dikey olarak saklamayı deneyin. Böylece alanı optimize edebilir ve güveçleri birbiri içinde saklayabilirsiniz.