17.12.2020 - 11:39 | Son Güncellenme:
"Fasulye" ve "smoothie" aynı cümlede nadiren bir araya getirdiğiniz 2 kelime olsa da bu ikili size paha biçilemez bir fikir ve muhteşem bir tat sunuyor.
Smoothieler kendinizi şımartmak ve bir anda birden fazla besin değeri kazanmak için muhteşem karışımlardır. Muazzam bir protein kaynağı olarak bilinen fasulyeler smoothienizin de besin değerini yükseltecek.
Sizi doyuran ve sağlıklı bir şekilde tatmin eden bir kahvaltı bulmak zor olsa da sabahınızı neşelendirmenin bir yolunu bulduk. Bir sonraki kahvaltıda lezzetli fıstık ezmesi ve besleyici elementler, vitaminler ve proteinlerle dolu chia tohumları bir arada tüketmeyi deneyin.
Çayınız demlenirken üstünü bir kapak ile kapatmanız, içerdiği uçucu yağların içeride kalmasını sağlayacağı için çok önemlidir.
Bardağınızı kapaksız bırakırsanız, uçucu yağlar havada buharlaşır ve dağılır. Bu da bitkilerin birçok yararlı özelliğini kaybetmesine neden olur.
Havuç beta karoten, lif, K1 vitamini, potasyum ve antioksidanlarla doludur. Gevrek, lezzetli ve oldukça besleyicidirler.
Bütün olarak pişirilen havuç, önceden doğranmış havuçlara göre %25 daha fazla kanserle savaşan bir bileşik olan falcarinol içerir.
Pirinç ve diğer tahıllara zengin bir lezzet katmanın ve onları daha sağlıklı hale getirmenin basit ve yenilikçi bir yolu var: Yeşil çay!
Yeşil çay ile yemek pişirmek, tahıllarınızı birçok antioksidanla zenginleştirecek, zihinsel uyanıklığı artıracak, sindirim semptomlarını hafifletecek ve kilo vermeyi teşvik edecektir.
Sarımsak, her mutfak için vazgeçilmez bir üründür. Yiyeceklere hayat veren bir lezzet santrali olarak hizmet eder. Sarımsak, bizi çeşitli virüslerden ve soğuk algınlığından koruduğu için de harikadır.
Bir dahaki sefere sarımsağı doğradığınızda, 5 dakika dinlendirin. Bu, bitkinin kanserle savaşan bileşikler, antioksidanlar ve C vitamini gibi güçlü tıbbi niteliklerini en üst düzeye çıkaracaktır.