04.01.2017 - 11:00 | Son Güncellenme:
Dr. Joseph M. Mercola'ya göre mikrodalga fırında ısıtılan yiyeceklerin besleyici öğeleri tamamen ölüyor.
Yapılan bir araştırmaya göre et ve süt ürünlerinde bulunan B12, mikrodalgada ısıtıldığında yok oluyor. Mikrodalga, besinlerdeki vitaminlerin %30-40'ının kaybolmasına neden oluyor, vitaminleri etkisiz hale getiriyor.Bunun yanı sıra, anne sütünün kalitesi mikrodalga fırında ısıtıldığında düşüyor. 22 anne sütü örneği alınarak yapılan araştırmaya göre, 30 saniye mikrodalgada ısıtılan anne sütü, normal anne sütüne göre 18 kat daha fazla koliform (bir tür bakteri) içeriyor.
Özellikle ısıtmak için plastik bir kap kullanıyorsanız tehlike kat kat artıyor.
İsviçre'de yapılan bir araştırmada, mikrodalga fırında ısıtılan yiyecekleri tüketen kişilerin kan değerlerinin daha kötü olduğu ortaya çıktı. Bu yiyecekleri tükettiğinizde kırmızı kan hücreleri azalıyor, beyaz kan hücreleri artıyor ve kolesterol yükseliyor.
Mikrodalgadaki radyasyon kalp ritminde değişikliklere yol açıyor. Bu değişiklik hayati tehlike oluşturmasa bile sağlığınıza etki edebilir. Kalp ritminizde farklılıklar, göğüs ağrısı vb. problemler hissettiğinizde mikrodalga kullanmayı bırakmalısınız.Duygu Bay / PembeNar