Hazırlanan karışımın çok ince uçlu iğneler ile enjekte edilmesiyle yapılan tedavi şekli bölgesel olarak ağırının olduğu bölgeye uygulanıyor.
İlaç kullanımının ve uygulama sıklığının daha az olduğunu dile getiren Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Serap Latif Raif, “Bizim hep estetik alanda adını duyduğumuz bu teknik, fizik tedavi metotları ile birlikte uygulanabilir.
Faydaları da saymakla bitmiyor. Etkilerinin kalıcı olması için sonrasında mutlaka kişiye özgü planlanmış egzersiz programları ile desteklenme çalışmaları yapılması lazım.
Avrupa'da yaygın olarak ağrı tedavisinde kullanılırken ülkemizde ise estetik alanında daha çok kullanılıyor algısı hakim.
Oysa fizik tedavi alanında oldukça etkili bir çözüm olarak karşılaşıyoruz.
Uygulama yapılan bölgede sinir uçları uyarılarak kan akımı düzenlenir ve bağışıklık sistemi yanıtı ortaya çıkar.
Sistemik olarak kullanılan ilaçların çok daha düşük dozları bölgesel olarak uygulandığından ilaç yan etkileri de daha az görülür.
Migren tedavisinde bile bu yöntemden faydalanabiliriz" ifadelerini kullandı.
Raif sözlerini şöyle sürdürdü: "Mezoterapi ile cilde hiyalüronik asit, kolajen, vitamin, mineraller, aminoasitler, enzimler tek başına ya da karışım şeklinde verilir.
Ciltte hücresel aktivitenin uyarılması ile özellikle kolajen, elastin gibi destek liflerinin salınımı artar. Aynı zamanda hiyalüronik asit desteği ile derinin neminin, parlaklığının artması sağlanır.
yağ hücrelerinde fazla miktarda yağ depolanması ile oluşan selülit problemlerinde de bu yöntemden faydalanıyoruz.
Selülitin derecesine göre planlama yapılır. Dolaşımı düzenleyen, yağ yıkımını uyaran, ödemin azaltılmasını sağlayan ve bağ dokuyu destekleyen bitkisel kaynaklı ürünler ve ilaçlar ile hazırlanan karışımlar mezoterapi tekniği kullanılarak uygulanır."