Genel olarak, taze ürünleri buzdolabınızda veya soğuk bir kilerde, balkonda saklamak, olgunlaşma hızını yavaşlatacak ve ömrünü uzatmanıza yardımcı olacak.
Taze tutmak demişken bu tam olarak meyve ve sebzeleri marketten ya da pazardan aldığınız haliyle saklamanız anlamına gelmez. İlk olarak meyve ve sebzeleri uzunca bir süre olgunlaşana kadar soğuk bir yerde saklayabilirsiniz.
Ancak olgunlaşan ve tüketilmediğinde çürüyeceğine inandığınız meyveleri çöpe atmak yerine taze bir şekilde dönüştürebilirsiniz.
Armut, çilek, elma, muz, portakal, limon gibi ürünleri fırınlayıp kurutabilir, meyve suyu haline getirebilir ya da parçalara ayırarak buzluğa atabilirsiniz.
Taze meyve ve sebzeleri soslara, kompostolara ve reçellere dönüştürmek ve dolapta saklamak ürünleri kullanmanın başka bir lezzetli yoludur.