Burada kıymayı güvenli bir şekilde nasıl çözeceğinizi bilmek oldukça önemli. Kıyma buzdolabında, soğuk suda ve mikrodalgada çözülebilir. Hangi yöntemin en iyi olduğu, ne kadar zamanınız olduğuna bağlı olabilir.
Proteini soğuk suda çözmek hızla çözmenin harika bir yolu olsa da, kıymayı soğuk suda çözmek buzdolabını kullanmaktan daha fazla dikkat gerektirir. Bu yöntem yalnızca su soğuk tutulursa kullanılmalıdır.
Güvenli bir şekilde çözülebilmesi için gıdanın sızdırmaz bir pakette veya plastik torbada olması gerekir. Kıyma soğuk suda iki şekilde çözülebilir:
Protein torbası çözülene kadar sürekli olarak su akıtın veya kıyma torbasını soğuk musluk suyu dolu bir kaseye koyun ve tamamen suyun altında kaldığından emin olun.
Kıyma çözülmeye devam ettikçe suyun her 30 dakikada bir değiştirilmesi gerekir. Soğuk su yöntemi kullanıldığında çözülme süreleri ağırlığa göre değişir. Küçük paketlerin çözülmesi yaklaşık bir saat sürebilirken, daha büyük paketlerin çözülmesi iki ila üç saat sürebilir.
Ancak hızlı bir çözülme süresine ihtiyacınız varsa, mikrodalgada çözmek en iyisidir. Mağaza ambalajlarının tamamını çıkarın (genellikle ısıya dayanıklı değildir).
Eti mikrodalgaya dayanıklı bir kaba koyun ve üzerini gevşek bir şekilde streç filmle kapatın. Mikrodalga fırınınızın buz çözme özelliğini seçin veya manuel olarak yüzde 30 güç ayarına getirin.
Mikrodalganız otomatik olarak dönmüyorsa, kabı buz çözme işleminin yarısında döndürün. Ayrıca mikrodalganızın kullanım kılavuzunu da kontrol etmelisiniz; bu kılavuzda çözülme için uygun ayarlar hakkında bilgi verilmektedir.
Mikrodalgada çözdüğünüz kıymanın hemen pişirmeniz gerek. Çünkü çözülme sırasında bazı bölgelerin pişirme işlemine başlayabilir. Bu, yiyeceğin bazı kısımlarını bakterilerin hızla çoğaldığı sıcaklıklara yaklaştırır.