Organik tereyağının içerisinde bol miktarda omega-3 ve omega-6 yağ asitleri bulunur. Bu yağ asitleri, özellikle beyin fonksiyonlarının düzgün çalışmasına yardımcı olur, kalp sağlığını destekler ve iltihaplanmayı azaltmaya yarar.
Omega-3 yağ asitleri depresyon ve anksiyete semptomlarını hafifletebilir. Ayrıca, organik tereyağı A, D, E ve K2 vitaminleri bakımından da zengindir. İçeriğindeki yağ asitleri, bağırsak sağlığına destek olarak daha sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmanızı sağlar.
Doğal ve katkısız yapısı, yemeklerin çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Ancak marketten satın alınan bazı tereyağları içerik farkı nedeniyle her zaman lezzetli veya sağlıklı olmayabilir. İşte, işleme maruz bırakmadan evde organik tereyağı yapımı.
- Süt kaymağı
- 1 su bardağı soğuk su
İlk olarak dondurucuda beklettiğiniz kaymakları dışarıda çözdürün. Çözülen kaymakları robota koyarak soğuk suyu ilave edin. 3-4 dakika sonra kaymak yağa dönüşmüş olacak. Üst kısımda toplanan yağ çoğalana kadar robotu çalıştırmaya devam edin.
Oluşan yağı süzgece alıp, çeşmenin altına tutun. Yıkayıp bıraktıktan sonra süzülmesini bekleyin. Bu işlemle yağın içerisindeki süt ayrılmış olacak. Süzgeçte kalan yağı iyice sıktıktan sonra hazır hale gelecektir. Kaymak miktarı artıkça tereyağınız da fazla olur. Elde ettiğiniz organik tereyağını dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.