Meze mantılarını haşlama aşamasına geçebilirsiniz. Tencerede suyu kaynatın ve içine çok az tuz atın. Şimdi hazırladığınız minik mantıları suyun içine atın. Yaklaşık 10 ila 12 dakika haşlamalısınız. Piştiklerinde ise süzüp tabağa alın.
Meze mantısının sosunu hazırlama vakti geldi. Sarımsaklı yoğurdu ayrı bir kapta karıştırmaya başlayın. Tereyağını da tavada eriterek, kırmızı biber ve nane ekleyin. Köpürene kadar kızdırmalısınız.
Tarifin en keyifli kısmı geldi. Ellerinizle yaptığınız meze mantıları servise hazır. Haşlanmış mantıların üzerine önce yoğurt, sonra kızgın yağlı sosu dökün. Dilerseniz tarife çok yakışacak sumakla süsleyebilirsiniz. Kolay meze mantısı tarifi hazır, afiyet olsun!