13.07.2024 - 13:40 | Son Güncellenme:
Kış aylarının sevilen lezzetlerinden biri de şüphesiz tarhana çorbası. Her yörenin kendine has yöntemleri olsa da Manisalıların özenle hazırladığı tarhana hem lezzeti hem uzun ömrüyle dikkat çekiyor.
Hem sağlıklı hem doğal olan tarhana, bu yöntemle raflarda uzun süre kalıyor. Titizlikle hazırlanan tarhana yazın bile taptaze kalıyor.
Uzun ve sabır gerektiren tarhana yapımı oldukça zahmetlidir. İlk olarak yoğurt, un ve özel baharatları özenle karıştırın.
Kıvamı doğru ayarladığınızda hamur haline getirin. Bu aşama, tarhananın eşsiz lezzetini ve dayanıklılığını sağlamak için çok önemlidir.
Hazırladığınız hamuru güneşe serdiğiniz büyük bezler üzerine sererek kurutun. Bu işlem tarhananın dayanıklılığını artırmakla birlikte uzun süre taze kalmasını sağlar.
Kuruma işlemi tamamlandıktan sonra kuruyan hamur küçük parçalara ayrıştırılır ve elekte ufalanır.
Un haline getirdiğiniz tarhanaları, cam kavanozlarda uzun süre taze bir şekilde saklayabilirsiniz.