Kansere karşı vücudu koruyan enzimleri aktive ettiği;
Anti kanserojen ve antioksidan özelliğe sahip olduğu;
Yağlı bileşiklerin vücuttan atılmasını sağladığı;
Taze olarak yenildiğinde kanı temizlediği;
Besleyici olmasına rağmen kalori ve sodyum içeriğinin düşük olduğu;
Kan şekerini düşürdüğü;
Bağırsak metabolizmasını düzenleyen lifli özelliğinin olduğu;
Kan kolesterolünü düşürdüğü;
Kalp krizi riskini azalttığı;
Gece görüş kabiliyetini artırdığı;
HIV virüsünün tekrarlanmasını azalttığı;
Kansere karşı savaşan Ellagic-Asit içeriğinin yüksek olduğu;
Kabızlık, bulantı, mide kramplarını, damar sertliğini ve ülseri önlediği; Varis ve hemoroitti iyileştirdiği tespit edilmiştir.”