Hızlıca yaprakları hazırladıktan sonra haşlamaya başlayabilirsiniz. Ardından iç harcını hazırlamaya başlayabilirsiniz. Uygun bir tencerenin içerisine 1 su bardağı zeytinyağı ve 4 adet yemeklik doğranmış soğanı da ilave edin. İyice karıştırıp tamamen pişene kadar kavurun.
Lezzetli bir iç harcı için bol soğan ve piştikten sonra bir yemek kaşığı rendelenmiş sarımsak ilave edin. 2 dakika boyunca sarımsak ve soğanın birlikte kavrulmasını bekleyin. Sarımsaklar iyice kavrulduktan sonra suyla yıkadığınız pirinci ekleyin. Hep birlikte 3 dakika daha kavurun. Harca lezzet katmak için 2 yemek kaşığı kuru nane, silme yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz biber ve 1 tatlı kaşığı pul biber ekleyin.
Harcın içerisine 1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyip karıştırın. Kavurma işlemi bittikten sonra ölçülü bir şekilde kaynar suyunu ilave edin. Suyunu çekmesi için bekleyin ve ardından ocağın altını kapatın. 10 dakika dinlendirdikten sonra yeşilliklerin içine eklemeye başlayabilirsiniz.
Lahana yapraklarını saracağınız boyutlarda kestikten sonra iç harcı eklemeye başlayabilirsiniz. Harcı bol bol ekleyerek lahanaları sıkmadan sarabilirsiniz. Ardından buzdolabı poşetine güzelce yerleştirip saklayabilirsiniz. Bu tüyo sayesinde sarmaları pişireceğiniz zamana kadar tazecik tutabilirsiniz.