Bıçaklarınızı eski keskinliğine kavuşturmak için pudra şekeri kullanabilirsiniz. Kulağa ilginç gelse de bu malzeme bıçaklarınızı jilet gibi yapmaya yetecek. Ancak uygulamayı yapmak için ihtiyacınız olan bazı basit malzemeler var.
* 1 yemek kaşığı pudra şekeri
* Temiz bir bez veya kağıt havlu
* Bıçak bileme taşı veya düz bir seramik yüzey (örneğin seramik tabak altı)
* Bir miktar su
Öncelikle bıçak bileme taşınızı veya seramik yüzeyi hafifçe ıslatın. Bu, bileme işlemini daha etkili hale getirebilir. Eğer bir bileme taşınız yoksa, seramik bir tabağın veya kupanın alt kısmını kullanabilirsiniz. Ardından ıslattığınız yüzeyin üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekeri serpin. Pudra şekeri, aşındırıcı özelliğe sahiptir.
Bıçağınızı yaklaşık 20 derecelik bir açıyla bileme taşına veya seramik alanlara yerleştirin. Daha sonra bıçağı ileri ve geri hareketlerle bilemeye başlayın. Her iki tarafını da eşit şekilde bilemeye özen gösterin.
Bileme işlemi bittikten sonra bıçağınızı bol suyla durulayıp kağıt havlu kullanarak güzelce kurulayın. Bıçağınızın ne kadar keskin olduğunu kontrol etmek için bir kağıt parçasını veya domatesi kesebilirsiniz.
Bıçaklarınızı daha uzun ömürlü kullanmak istiyorsanız, her kullanımdan sonra temizleyin ve kuru tutun. Ayrıca bulaşık makinesinde yıkamak yerine elde yıkamayı tercih etmelisiniz. Tahta veya plastik doğrama tahtaları da işinizi kolaylaştırır.