13.10.2024 - 13:20 | Son Güncellenme:
Uzun saatlerini tencerenin başında harcayan helva severlerin işini kolaylaştıracak yalancı helva tarifi haberimizde. Saatlerce karıştırmadan yapabileceğiniz tatlıların başında gelen yalancı helva 4 malzemeyle kolayca hazırlanıyor.
Dondurma veya kaymakla da servis edebileceğiniz tatlı hem lezzetli hem de son derece iddialı olacak. Aynı zamanda dondurucunuzda doğru bir şekilde muhafaza ederek 1 ay bozulmadan saklayabilirsiniz. İşte hızlıca hazırlanan yalancı helva tarifi hakkında bilmeniz gerekenler!
1 su bardağı un, 100 gram tereyağı, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı su veya süt yalancı helva yapmak için yeterli.
Öncelikle, bir tencereye tereyağını alın ve eritmeye başlayın. Tereyağı tamamen eridikten sonra unu ekleyerek, orta ateşte kavurun. Unun kokusu çıkana ve rengi hafifçe dönene kadar (altın sarısı olana kadar) kavurmaya devam etmelisiniz.
Ayrı bir kasede şeker ve suyu (ya da sütü) karıştırın ve şeker tamamen eriyene kadar buna devam edin. Kavrulmuş unun üzerine şekerli karışımı yavaş yavaş ekleyin. Bu noktada önemli olan karıştırarak unun karışımı emmesini sağlamak.
Kıvam alıp toparlanana kadar karıştırmaya devam edin ve helva koyulaşıp şekil alır hale geldiğinde ocaktan alın. Sıcak ya da ılık olarak servis edebileceğiniz tatlınızın üzerine, ceviz veya fıstık da ekleyebilirsiniz.
Kavrulmuş una sıcak süt veya suyu eklerken dikkatli olmalısınız. Sıvı malzemeleri azar azar eklemeye ve sürekli karıştırarak homojen bir kıvam elde etmeye özen gösterin. Bu sayede, topaklanmayı önlemiş olursunuz.