Bir başka harika atıştırmalık seçeneği ise, bir avuç Antep fıstığı ve elmadır. Elma, kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olan çözünür lif içerir. Antep fıstığı ise fitosterol içerdiğinden HDL (iyi kolesterol) seviyelerini arttırdığı görülmüştür.
Ev yapımı düşük şekerli yulaf barları mükemmel bir lif kaynağıdır. Atıştırmalık olarak tüketilen bu barları normal yulaf ezmesi ya da yulaf lapası yerine tüketebilirsiniz. Porsiyon başına neredeyse 11 gram lif içerir.
Filizlenmiş tahıl ekmeği, kepekli tahıllardan ve genellikle çimlenmeye başlayan baklagillerden yapılan besleyici yoğun bir ekmektir. Kızarmış bir parça filizlenmiş tahıl ekmeğine biraz badem yağı sürerek tüketebilirsiniz. Böylece kolesterolü düşürmeye yardımcı olan sağlıklı yağ ve liflerle dolu bir atıştırmalığınız olacak.
Patlamış mısır, porsiyon başına yaklaşık 4 gram lif içeren bir tam tahıldır, bu yüzden kolesterol düşürücü özelliğe sahiptir. Patlamış mısırı daha sağlıklı ve düşük kalorili yapmak için tereyağı yerine biraz zeytinyağı ve parmesan peyniri ekleyebilirsiniz.
Fasulye ve baklagiller çözünür lif bakımından zengindir, bu nedenle öğle ve akşam yemeği tariflerinizin bir parçası haline getirebilirsiniz. Siyah fasulye ile sağlıklı salsa hazırlayabilir, ev yapımı cips ile yiyerek sadece 80 kalori alabilirsiniz.
Sardalya atıştırmalıktan ziyade anti-inflamatuar bir besindir ve kalp sağlığı açısından çok faydalıdır. Trigliserit seviyelerini düşürmeye yardımcı olan omega-3 yağ asitleriyle doludur. Atıştırmalık olarak tüketirken konserve türlerini tercih edebilirsiniz.
Patates cipsi ne kadar lezzetli olsa da, yiyebileceğiniz en tuzlu, en sağlıksız atıştırmalıklar arasındadır. Ancak evde kendiniz hazırlayarak daha sağlıklı bir hale dönüştürebilirsiniz. Patates, doğal olarak lif bakımından yüksek, kalorisi düşük ve kan basıncını kontrollü seviyelerde tutan, potasyum açısından zengin bir sebzedir. Bu nedenle kolesterolü düşüren sebzelerin başında gelir.