Mayasız poğaça için en önemli püf noktalarından biri hamurunda. Bu leziz poğaçanın hakkını vermek için kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmelisiniz. Ayrıca tüm malzemeler de azar azar dökülmeli. Peki arasına beyaz peynir de konulabilen mayasız poğaça nasıl yapılıyor?
2 tane yumurta (bir yumurta sarısı üzerine sürmek için ayırın), 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz (silme), 2 paket kabartma tozu, aldığı kadar un hamurunu yapmak için gerekli olan malzemeler arasında. İç malzemesi için beyaz peynir ve üzeri için de yumurta sarısıyla tüm malzemeler tamamlanmış oluyor.
Hamur yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri alıp karıştırarak başlayın. Unu kontrollü bir şekilde eklemelisiniz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurmayı sürdürmelisiniz.
Üzerini streç filmle örtüp yardım saat dinlendirmek son derece önemli. Dinlenen hamuru bezelere bölerek devam edin. Tüm bezeler hazır olduğunda hamuru avucunuzun içinde açabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak ortasına bir miktar peynir koyup yuvarlayabilirsiniz. Peynir koymak istemezseniz bezeleri yuvarlamak yeterli olacaktır.
Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine mayasız poğaçaları aralıklı olarak yerleştirmelisiniz. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu veya susam serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirmelisiniz. Afiyet olsun!