26.12.2024 - 16:30 | Son Güncellenme:
Sufle omlet, yumuşak ve kabarık dokusuyla kahvaltı sofralarının yıldızı olmaya aday, klasik omletlerden daha farklı bir tariftir. Sade haliyle bile lezzetli olsa da, içerisine peynir, ince doğranmış taze otlar, sebzeler veya baharatlar eklenebilir. İşte puf puf kabaran bir omlet tarifi.
Sufle omlet, son zamanlarda pek çok kişinin ilgisini çeken yeni lezzetlerden biri. Puf puf kabaran görüntüsüyle ilk defa deneyenlere ilginç gelebiliyor. Klasik omlet tariflerinden sıkıldıysanız sufle omleti çeşitlendirerek hazırlayabilirsiniz. İşte nefis bir tarif.
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz ve karabiber
- 1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz veya kekik
İlk olarak yumurtaları dikkatli bir şekilde sarı ve beyazı olarak ayırın. Ardından beyazlarını bir kabın içine, sarılarını farklı bir kabın içine alın. Yumurta beyazını çırpıcı veya mikser kullanarak çırpın. Beyazlar çoğalıp kabarana kadar bu işleme devam edin. İşlem sonunda, beyazlar krem şanti gibi görünecek.
Yumurtanın sarısına ise süt, tuz, karabiber ve rendelenmiş peynir ekleyip karıştırın. İyice çırptıktan sonra taze maydanoz veya kekik gibi baharatlar ilave edebilirsiniz. Çırpılmış yumurta beyazlarını sarı karışıma ekleyin. Ancak karıştırırken aşırıya kaçmayın.
Orta büyüklükte bir tavayı ısıtıp tereyağı ve zeytinyağını eritin. Tavanın her yerine dağıttıktan sonra karışımı dökebilirsiniz. Omletin alt kısmı pişerken üst kısmını sıvı bırakabilirsiniz. Tavanın üstünü kapatıp pişirin. Sufle omletin kabardığını fark edeceksiniz. Bu lezzeti, kahvaltı sofralarına dahil ederek tüketebilirsiniz.
Sufle omletin iyice kabarmasını istiyorsanız, yumurta beyazlarını iyice çırpmanız şart. Beyazlar sert ve kabarık hale gelene kadar durmadan çırpmalısınız. Ayrıca, omleti yüksek ateşte pişirirseniz dışını hızlıca kızartmış olursunuz. Kısık ateş kullanmayı ihmal etmeyin.