Antioksidan kaynağı olan kızılcık kanserle mücadelede özellikle önerilen meyvelerin başında geliyor. Ancak kızılcığın faydası bu kadarla sınırlı değil. Massachusetts Amherst Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre, kızılcık vücuttaki iyi bakterileri arttırıyor. Yaban mersini ile aynı aileden gelen ve bağırsaklar için de çok faydalı olan bu sağlık deposu meyve, depresyona, kalp hastalıklarına ve kansere karşı da çok güçlü bir savaşçı olarak biliniyordu… Profesör David Sela ve ekibinin yaptığı araştırmada, insan vücudunda çok sayıda bakteri hücresi olduğu ve bu bakterilerden vücut için faydalı olanların da bulunduğu kaydedildi. Kızılcığın vücuttaki bu iyi bakterileri arttırdığı belirlendi. Vücuttaki bu iyi huylu bakteriler, yiyeceklerin sindirimini kolaylaştırır. Bağırsak florası popülasyonunun düzgün olması da sindirim sistemi düzenler, vücuttaki uyuşukluğu ortadan kaldırır.