4 adet orta boy fincanın içine birer kepçe tuzlu su dökün. Ardından yumurtaları kırıp fincanın içine ekleyebilirsiniz. Ardından bir tencerenin içine sıcak su ekleyin. Su miktarı, fincanları koyduğunuzda boyunu geçmeyecek kadardır.
Ardından tencereye fincanları yerleştirin ve kapağını kapatın. 2 dakika kaynadıktan sonra çılbır hazır oluyor. Eğer 4 dakika tutarsanız kayısı kıvamında olmaya başlıyor. Yani, dakikasına göre dilediğiniz lezzete kendiniz karar verebilirsiniz. Suyu kaynadıktan sonra bir süre daha bekletmekte fayda var.
Yumurtanın olup olmadığını anlamak için suyun beyaz olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Peçete veya bez yardımıyla fincanları çıkarabilirsiniz. İçindeki suyu tencereye aktarıp sunuma hazırlayabilirsiniz. Bu yumurtaların sunumu, alışılmışın dışında olacak.
Servise hazır hale getirmek için bir kase yoğurdu iyice çırpın. İçerisine bir çay kaşığı tuz ekleyin. Sulanmaması için aşırı çırpmamaya dikkat edin. Ardından servis yapacağınız tabağın zeminine dökün. Üzerine yumurtaları, ardından toz biberli yağı yakabilirsiniz.
Yağı yoğurtlu yumurtanın üzerine gezdirdikten sonra kahvaltılığınız hazır olacak. Dilerseniz, yoğurdun çevresine istediğiniz yeşillikleri ekleyebilirsiniz. Böylece hem görsel olarak çok güzel görünecek hem de lezzeti ikiye katlanacak. Şimdiden afiyet olsun.