Ardından bir tencerenin içerisine biberleri ekleyin. Bu adımda yağ kullanmanıza gerek yoktur. Biberli tencerenin içerisine patlıcan ve domatesleri ilave edin. Malzemeleri pişirmeye başlayın. Hafif yumuşadıktan sonra karıştırabilirsiniz. Patlıcanlar yumuşadığında tencereyi ocaktan çekebilirsiniz.
Patlıcanları soğuttuktan sonra buzdolabı poşetlerinin içine yerleştirin. Dilerseniz porsiyon olarak ekleyebilirsiniz. Yapacağınız yemeklerde işinizi kolaylaştırır. Aynı yöntemi sebzeleri tek tek kullanarak da uygulayabilirsiniz.
Patlıcanları sadece buzdolabında değil, farklı şekillerde de saklayabilirsiniz. Kavanozlara koyup üzerlerine tuzlu su ekleyerek kaynatabilirsiniz. Konserve yaparken steril bir ortam oluştuğundan emin olun. Kavanozları kapatıp ters çevirerek vakumladığınızda kışa kadar taze kalacaktır.
Patlıcanları dilimleyip güneşte veya fırında kurutabilirsiniz. Kurutulmuş patlıcanlar serin ve kuru bir yerde saklanarak uzun süre dayanabilir. Suya koyarak yumuşatıp yemeklerde kullanabilirsiniz.
Patlıcanları közlemek de salatalar için pratik bir yöntem olacaktır. Patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soyup dilimleyin. Dilimlenmiş közlenmiş patlıcanları buzdolabı poşetlerine koyarak dondurabilirsiniz. Bu şekilde kış aylarında közlenmiş patlıcan lezzetini kolayca elde edeceksiniz.