22.07.2020 - 16:25 | Son Güncellenme:
Yumurta protein bakımından çok zengin bir besindir. Peki yumurtanın kirpikleri nasıl uzattığını biliyor musunuz?
Saç ve kirpikler keratinden oluşur. Protein açısından zengin besinler vücudunuzun keratin üretmek için doğru miktarda amino asit almasına yardımcı olur. Böylece kirpikleriniz daha güçlü hale gelir ve hızlıca uzar.
Somon, Omega-3 yağ asitleri, D vitamini ve B vitaminleri açısından zengindir. Peki kirpiklerinizin üzerinde nasıl bir görev üstlenir?
Omega-3 yağ asitleri kirpiklerinizin kırılmasına, kırılgan hale gelmesine ve dökülmesine karşı korur. D ve B vitaminleri kirpiklerin uzamasına yardımcı olur.
Kuruyemişler, Omega-3 asitleri ve E vitamini bakımından zengindir. E vitamini saç köklerini besler ve oksijen sağlar.
Ayrıca kan akışını arttırır ve saç köklerini güçlendirir. Kirpikleriniz daha uzun süre yerinde tutmaya yardımcı olur ve daha hızlı büyümelerini teşvik eder.
Meyve ve sebzeler A ve C vitaminleri içerir. Bu vitaminler kirpik büyümesine ve kollajen üretimine yardımcı olur.
Meyve ve sebzelerin kabuklarında, kirpiklerinizin uzun ve daha sağlıklı olmasına yardımcı ve önemli bir mineral olan silika bulunur.
Mantar, D ve yüksek miktarda B3 vitamini kaynağıdır. Kan dolaşımınızı iyileştirir ve keratin üretimine yardımcı olur.
B3 vitamini kirpiklerin uzamasını uyarmakla kalmaz, kuru ve kırılgan kirpikleri ortadan kaldırır. Hücresel üremeye yardımcı olur ve kirpiklerinizin dökülmesini önler.
Fasulye yüksek miktarda H vitamini ve folik asit içerir. H vitamini saç köklerindeki kan akışını artırır, kirpiklerinizin daha kalın görünmesini sağlar. Ayrıca kirpiklerin kurumasını ve dökülmesini önler.
Vücudunuzun sağlıklı kirpikler için gerekli olan amino asitleri ve yağları emmesine yardımcı olur. Bununla birlikte içerdiği folik asit sayesinde kirpiklerinizin kırılgan olmasını önler.
Kepekli tahıllar B6 vitamini ve demir açısından zengindir. B6 vitamini, kirpiklerinize renk veren pigment olan melanin üretimini uyarır.
Bu vitamin, saç köklerinde depolanır ve kirpiklerinizin zayıflamasını ve dökülmesini önler.