06.11.2023 - 11:59 | Son Güncellenme:
Haşlanmış mısırın suyunu hiç içmemiş olabilirsiniz. Ancak artık çöpe dökmemek için sebepleriniz var. Mısır suyu bağırsakları temizler, hücreleri yeniler, yağ yakımını hızlandırır, mide asitlerini düzenler, yemek soslarına lezzet verir, doğal vitamin kaynağıdır ve bitkileri canlandırır. Bu faydalarıyla öne çıkan mısır suyu da artık hayatımızda yerini alsın.
Mısırı tam anlamıyla değerlendirmek için haşlamak en doğrusu olacaktır. Böylece hem kendisinden hem de suyundan yararlanabilirsiniz. Ayrıca közlemek de faydalı pişirme tekniklerindendir.
İçerdiği B6, çinko, demir, magnezyum, potasyum ve demir mısırı oldukça yararlı bir sebze haline getiriyor. Mısırın sarı taneleri görüş merkezinde oluşabilecek görme bozukluğu riskini azaltan karotenoidler denen maddeler içerir. Bunun yanında mısır, beta-karoten de içeriyor. Böylece daha iyi bir görme yeteneği sağlıyor. Ayrıca A vitamini ile mısır uzun vadede göz sağlığını koruyor.
Mısır lif açısından oldukça zengindir. Ayrıca yüksek miktarda karbonhidrat içermesi sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını da korur.
Sindirim sistemi sağlığı açısından oldukça faydalı olan mısırın bu özelliği sayesinde bağırsak sendromu, kabızlık, ishal gibi sorunlar oluşmaz.
Mısır ve mısır yağı kan akışını arttırır, kolesterol emilimini düşürür ve insülini düzenler. Bu özellikleriyle mısır, şeker ve kolesterol hastaları için mükemmel bir seçimdir. Mısır, B1 Vitamini, B5 Vitamini ve C Vitamini açısından oldukça zengin olduğundan hastalıklarla mücadelede ve yeni hücrelerin üretilmesinde de önemli rol oynar.