Yeterli miktarda su içmek, dışkının yumuşak olmasına ve kabızlığı önlemeye yardımcı oluyor. Günlük su tüketimi, genellikle ortalama 8 bardak veya daha fazla olmalıdır.
Baharatlı gıdalar bazı durumlarda basur semptomlarını artırıyor. Bu yüzden acı veya baharatlı yiyecekleri azaltmak veya mümkünse tüketmemek faydalıdır.
Düzenli aralıklarla küçük porsiyonlarda yemek yemek, sindirimi düzenleyebilir ve bağırsak hareketlerini kolaylaştırıyor.
Bazı araştırmalar, probiyotik gıdaların bağırsak sağlığını iyileştirebileceğini ve bazı durumlarda basur semptomlarını azaltabileceğini gösteriyor. Yoğurt gibi probiyotik gıdalar tüketmek faydalıdır.
Alkol ve kafein bazı insanlarda basur semptomlarını artırıyor. Bu nedenle, bu tür içeceklerin tüketimini sınırlamak veya mümkünse azaltmak faydalıdır.