26.01.2017 - 11:42 | Son Güncellenme: 26.01.2017 - 11:48
Somon, uskumru, mezgit gibi yağlı balıklar ritim bozukluğu ve damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı oluyor. Haftada 2-3 gün bu balıkları tüketmelisiniz.
Antioksidan içerir, tansiyonu düşürür, kan dolaşımını düzenler ve hemoglobin seviyesini arttırır.
Kalp ve damar hastalıklarıyla savaşır. Metabolizmayı hızlandırır ve kilo vermeye yardımcı olur.
Damarları açar, tansiyonu düşürür, damarların daralmasını engeller, aterosklerotik plakların ortaya çıkmasını önler.
Günde sadece birkaç kaşık zeytinyağı kötü kolesterolü azaltır, kan şekerini dengeler.
Lif bakımından zengin olan elma ve armut kalbi korur. Kan dolaşımını düzenler.
Kötü kolesterolü azaltır ve damarları temizlemeye yardımcı olur. Sağlıklı yağlar içerir.
Lif bakımından zengin olan yulaf ezmesi, kötü kolesterolü düzenliyor, sindirimi geliştiriyor. İşlem görmemiş yulaf en sağlıklısı.
(Minimum %60-70 kakaolu)Tansiyonu dengeler, iltihapla ve kan pıhtılaşmasıyla savaşır.
İçerdiği vitamin, mineral ve antioksidanlarla kalbi aktif hale getirir ve tansiyonu düzenler. Aynı zamanda lif bakımından da zengindir.
Yaban mersini ve çilek tansiyonu düşürmek ve damarları açmak konusunda oldukça etkili.
Günde sadece 1 bardak yeşil çay, kolesterol plaklarının oluşmasını engeller. Metabolizmayı hızlandırır ve fazla kilolarla savaşır.
Damar sağlığında önemli bir rol oynar. Kolesterol seviyesini stabil hale getirir ve antioksidan içerir.
İçerdiği protein lifleriyle kalbi korur. Kuruyemişlerde bulunan E vitamini kötü kolesterolü azaltmaya yardımcı olur. Duygu Bay / PembeNar Özel