Antioksidan açısından zengin olan nar, kan dolaşımını düzenler ve kandaki hemoglobin seviyesini arttırır. Lifli yapıları sayesinde kan dolaşımını dengeler. Nara oranla daha uygun fıyatlı olmaları da başka bir avantajdır. Protein ve lif açısından zengin olan kuruyemişler kalp için sağlıklıdır. Ayrıca içeriğindeki E vitamini ile kötü kolestrol seviyesini düşürür. Lif oranından yüksek olan yulaf ezmesi kötü kolestrole engel olarak sindirime de yardımcı olur. Günde sadece bir bardak, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Kolestrole iyi gelir. Kötü kolestrolle savaşan avokado, yararlı yağlardan zengindir. Damarları genişletir, kan basıncını azaltır. Kan basıncını dengeler ve şişkinliğe iyi gelir. Somon, uskumru, ringa balığı, mezgit gibi yağ oranından yüksek balıklar damar tıkanıklığını önlediğinden haftada 2 -3 defa tüketilmelidir. Birçok vitamin, mineral ve antioksidan içeren brokolikan basıncını dengeler. Yaban mersini, çilek gibi kırmızı meyveler kan basıncını düşürerek damarları genişletir. Damar sağlığı için önemli bir rol oynayan karpuz, kolestrol seviyesini düzenler. Sadece bir kaç tatlı kaşığı sızma zeytinyağı kötü kolestrol seviyesini düşürür ve kan şekerini düzenler. Damarlardaki yağ hücrelerini azaltarak vücutta detoks etkisi yaratır. Kilo vermeye yardımcı olur. Kararında tüketilmelidir.