06.02.2017 - 15:19 | Son Güncellenme: 06.02.2017 - 15:21
Birkaç kakule çekirdeği çiğneyerek ağzınızdaki kötü kokudan kurtulabilirsiniz. Kakule antimikrobiyal etkiye sahiptir. Bunun yanı sıra kakule yağında bulunan sineol, güçlü bir antiseptiktir; kötü kokuya neden olan bakterileri öldürür. Sineol ayrıca diş çürüğüne neden olan bakteriyi öldürebilir.
Zencefil ailesinden gelen kakule baharatı, sindirime oldukça faydalıdır. Sindirim dengesini sağlar, karın ağrısını önler.
Yüksek tansiyon probleminiz varsa kakule sizin için oldukça faydalı olabilir. Bir araştırma için 12 haftadan fazla kakule tozu kullanan katılımcıların tansiyonlarının düzeldiği görüldü.
2012'de yapılan araştırmanın sonucuna göre, kakule kemopreventif etkisiyle tip 2 cilt kanseri tedavisinde kullanılabilir. Antiinflamatuar etkiye sahip olan kakule, bağışıklık sistemini güçlendirerek kanseri önlüyor.
Şeker hastalarında manganez minerali seviyesi oldukça düşüktür. Kakule, yüksek manganez oranıyla kan şekerini dengelemek isteyenler için akıllıca bir tercihtir.Duygu Bay / PembeNar Özel