Kahvenin demlenmesi bittiğinde, tezgahınızda yaklaşık 30 ila 45 dakika soğumasını bekleyin.
Aceleniz varsa, beş dakika bekleyip kahveyi doğrudan buzdolabına koyabileceğiniz bir sürahiye dökebilirsiniz.
Ancak kahvenin sıcaklığına bağlı olarak buzdolabınızdaki sıcaklığın geçici olarak düşmesine neden olabileceğini unutmayın.
Soğuyan kahvenizin bir kısmını buz kalıplarına dökün ve donmasını bekleyin.
Tüm bu işlemlerin sonucunda soğuyan kahvenin içine dondurulmuş kahve küplerini atın.
Ev yapımı buzlu kahvenin bir veya iki gün içinde tüketilmesi en iyisidir. Buna ek olarak dondurulmuş kahve küplerini buzdolabınızda 2 ay saklayabilirsiniz.
En sonunda kahvenize süt, çeşitli tatlandırıcı gibi ürünler de ekleyerek buzlu kahvenizi zenginleştirebilirsiniz.