“Altta yatan nedenlerin başında B6, B1 ve B12 gibi vitaminlerin veya magnezyum, fosfor ve iyot gibi minarellerin eksikliği geliyor. Yine kanın hücresel anlamda kendisini temizleyememesi durumunda da beyin buğulanması meydana gelir. Dolayısıyla yapılması gereken öncelikle rahatsızlığın nedenini ortaya çıkarmaktır. Kan değerleri ve genel muayene ile tam teşhis konulabilir." Dr. Buğra Buyrukçu, kişide vitamin ve mineral eksikliği söz konusu olmadığı halde beyin buğulanması belirtileri yaşanıyorsa hücrenin kendini onarabilme kapasitesiyle alakalı sorun olduğunu da sözlerine ekledi.
Dr. Buyrukçu, “Buna neden olan en önemli şeyse beynimizde bazı bilgilerin havada asılı kalmasıdır. Beyne sürekli yeni bilgilerin gelmesi, bazı konularda tam karar verememek gibi sebepler kimi bilgilerin asılı kalmasına, bu da beynin yavaşlamasına yol açar. Tıpkı bilgisayarın gereksiz dosyalar nedeniyle yavaşlaması, kasılması hatta çökmesi gibi. Beynin senkronize çalışması, hücrenin kendini toparlaması ve gençleşmesi için mutlaka doğal yöntemlerle tedavi yöntemlerine başvurulmalı” dedi.
Bu tedavilerin başında akupunktur, hücreleri yenileyen glutatyon veya ozon terapinin geldiğini ifade eden Dr. Buyrukçu, “Hücrenin kendini toparlamaya başlamasıyla birlikte şikayetler de ortadan kalkacaktır. Bütün bunların yanı sıra doğada birkaç gün kamp yapmak ve bilimsel dayanağı bulunan dua etmek de kişiyi inanılmaz rahatlatacaktır. Beyin sisi çağın, modern yaşamın, çalışma hayatındaki insanların ortak hastalığıdır ve mutlaka tedavi edilmelidir" şeklinde konuştu.