28.11.2024 - 15:21 | Son Güncellenme:
Mutfaklarımızdan eksik olmayan patates, birçok yemek çeşidi için kullanılan besinlerden biridir. Patatesi kullanmanız gereken bazı tarifler, haşlanması gerektiğini gösteriyor olabilir. Patatesin haşlama suyuna ekleyeceğiniz bir malzeme kabukların hızla soyulmasını sağlayacak. İşte detaylar.
Haşlanmış patateslerin kabuklarını soymak hem zaman alıcı hem de zahmetli olabilir. Her patates kabuğu tamamen soyulmaz. Bazı kabuklar nedeniyle patatesler parçalanabilir. Ancak aşçıların paylaştığı basit yöntemler işlemleri kolaylaştıracaktır.
Patates haşladıktan sonra kabukları soymakta zorluk çekiyorsanız mutfak uzmanlarının pratik önerilerinden faydalanabilirsiniz. Haşlama suyuna ekleyeceğiniz tuz, patates kabuklarının soyulmasını sağlayacaktır. Bu sayede hem zamandan tasarruf edeceksiniz hem de mutfakta daha pratik olabilirsiniz.
Patatesleri haşladıktan hemen sonra su ve buz dolu bir kabın içine koyun. 5-10 saniye beklettikten sonra kabukların gevşediğini fark edeceksiniz. Ardından ellerinizle ovuşturup kolayca çıkarabilirsiniz. Ancak patatesler çok sıcakken soymaya kalktığınızda parçalanabilir.
Patatesleri haşlamadan önce kabuklarına küçük çizikler atabilirsiniz. Bu sayede yumuşayan kabukları rahatça tutabilir ve soyabilirsiniz. Yüksek ihtimalle kabuklar kendiliğinden havaya kalkmaya başlayacak.
Patates soyarken ellerinizin yanmasını istemiyorsanız, mutlaka eldiven kullanın. Böylece el çabukluğu sağlayabilirsiniz. Eğer patates kabuklarının çok ince veya çok kalın olduğunu düşünüyorsanız, satın almadan önce dikkat etmeniz gereken bazı kurallar olduğunu unutmayın.
Patates alırken özenle seçmeniz haşlama işlemi için daha kullanışlı olacaktır. Hazırlayacağınız yemeğe göre kabukların ince veya kalınlığına karar verebilirsiniz. Bazı tariflerde ise kabuğu ile birlikte kullanabilirsiniz.