Şekerde bekletme aşamasını yapmadan da lezzetli bir tatlı hazırlamak için fırın poşeti kullanabilirsiniz. Fırın poşeti kabağın suyunu salmasını sağlayarak şekerin kabaklar özdeşleşmesine yardım eder. İşte bu yöntemi kullanarak hazırlayabileceğiniz bir bal kabağı tarifi.
- 1 kg bal kabağı
- 1 adet fırın poşeti
- 2 su bardağı şeker
- 1 adet çubuk tarçın
İlk olarak bal kabaklarını dilimleyin ve fırın poşetinin içine aktarın. Ardından kabakların üzerine toz şeker dökün. Çubuk tarçını da ekledikten sonra poşetin ağzını kapatabilirsiniz. Poşetin 2-3 yerine delik açtıktan sonra fırına atmaya hazır olacaktır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabak tatlısını pişirebilirsiniz. 35-40 dakika kadar pişirilmesi yeterlidir. Kabaklar yumuşayıp kızarmaya başladığında fırından çıkarabilirsiniz. Poşet soğuduğunda tatlınızı servis edebilirsiniz. Servis etmeden önce tahin ekleyerek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.