Ardından karışımı ocaktan alıp ılıklaşması için bir köşede bekletin. Ilık hale geldikten sonra bal ve ilik suyu ekleyebilirsiniz. Sonrasında kaşık yardımıyla silikon kaplara döküp dolabınızda bekletin. 1 saatin ardından donmuş olacaklar. Jelibonları dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.
Bitkisel jelatin alternatiflerinden biri olan agar agar tozu ve doğal zeytinyağı bu tarifin püf noktalarından. Her iki malzemenin eklenme amacı jelibon elde etmede büyük rol üstleniyor. Dilerseniz, agar agar tozu yerine nişasta da kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız jelibonları hem cildinizi sıkılaştırmak hem de kolajen desteği sağlamak için tüketebilirsiniz. Doğal ürünlerin jelibon formunda olması, günlük olarak aldığınız takviyelerin porsiyonlarını ölçmenize olanak tanıyacak. Böylece gerekli miktarı daha iyi planlayabilirsiniz.