- 4 portakalın suyu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı taze rendelenmiş zencefil
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı agar agar
- 1 çay bardağı kemik suyu
- 2 yemek kaşığı bal
İlk olarak bir tencerenin içine zerdeçal, zencefil, zeytinyağı ve karabiberi ekleyin. Üzerine portakal suyu ve agar agar tozunu ilave edin. Karışımı kaynamaya bırakın. Bu aşamada sürekli karıştırarak çözünmesini sağlamanız gerekiyor. 2-3 dakika kaynatmaya devam edin.
Ardından karışımı ocaktan alıp ılıklaşması için bir köşede bekletin. Ilık hale geldikten sonra bal ve ilik suyu ekleyebilirsiniz. Sonrasında kaşık yardımıyla silikon kaplara döküp dolabınızda bekletin. 1 saatin ardından donmuş olacaklar. Jelibonları dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.
Bitkisel jelatin alternatiflerinden biri olan agar agar tozu ve doğal zeytinyağı bu tarifin püf noktalarından. Her iki malzemenin eklenme amacı jelibon elde etmede büyük rol üstleniyor. Dilerseniz, agar agar tozu yerine nişasta da kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız jelibonları hem cildinizi sıkılaştırmak hem de kolajen desteği sağlamak için tüketebilirsiniz. Doğal ürünlerin jelibon formunda olması, günlük olarak aldığınız takviyelerin porsiyonlarını ölçmenize olanak tanıyacak. Böylece gerekli miktarı daha iyi planlayabilirsiniz.