Antioksidan bakımından zengin olan yeşil çayı çok fazla tüketiyorlar. Yapmış oldukları geleneksel törenlerde Japon kültürel etkinliğinin bir parçası olan yeşil çayı kullanıyorlar.Yeşil çay kilo vermenin ve cildi güzelleştirmenin yanı sıra başta kanser hastalığı olmak üzere birçok ölümcül hastalığın gelişmesini engelliyor.
Japon halkı genellikle kefir, kombucha, lahana turşusu, miso, tempeh ve kimchi gibi fermente gıdalar tüketir.Bu tür gıdalar, sindirime yardımcı olduğu gibi hızlı bir şekilde kilo vermenize de yardımcı olur. Buna ek olarak, hücre dokusundan zararlı toksinleri ve ağır metalleri atmaya yardımcı olur.
Japonlar yemek yerken başka hiçbir iş yapmazlar. Tv izlemek veya gazete okumak gibi. Aynı zamanda midelerine yiyecekleri işlemek için kendilerine zaman ayırırlar ve yavaş yavaş yerler.Yavaş yemek sayesinde mide beyne ‘yeterli’ sinyalini gönderir. Bu nedenle çabuk doyarlar.
Japon kadınları ayda en az iki kez kaplıca banyosu yaparlar. Japonya’da yaygın olarak kullanılan kaplıca banyosu, ömrü uzatır. Yerel dilde, ‘onsen’ olarak bilinir. Volkanik açıdan aktif bir ülke olan Japonya’nın, tüm önemli adalarında binlerce kişi yaşar. Kaplıcaların iyileştirici gücü vardır ve magnezyum, kalsiyum, silika ve niasin gibi mineral içeriğiyle birlikte suyun sıcaklığı nedeniyle sağlığa yararlıdırlar.Kaplıca suyu vücuda daha iyi kan dolaşımı ve oksijen akışı sağlar. Dolayısıyla iyi kan ve oksijen dolaşımı kalbiniz için olduğu kadar diğer hayati organlar ve dokular için de faydalıdır.