Alkol mide için bir toksindir. Ayrıca, karaciğer metabolizmasını da değiştirdiğinden hazımsızlığa yol açar. Alkol tüketmek ishalinizi arttırarak, daha fazla su kaybına uğramanıza sebep olur.
Kafeinin diüretik etkisi ishal sebebi ile oluşan dehidrasyonu kötüleştirir. İshal olduğunuz dönemlerde kafein içermeyen; zencefil ya da naneli bitki çaylarını tercih etmelisiniz.
Baklagiller, hem gazın hem de ishalin başlıca sebeplerinden biridir. Bağırsaklarda iltihaba neden olan lektinler baklagillerde bol miktarda bulunur.
Kuruyemişleri sindirmek zordur. Bu nedenle bağırsağınızı tahriş edebilir ve şişkinliğe neden olabilirler.
Tatlandırıcılar sofra şekerinden daha yavaş emildiği için bağırsaklara absorbe edilmeden ulaşır. Bunun sonucunda ishaliniz daha kötüleşir.
İshal iken brokoli, karnabahar ve lahana gibi bazı sebzeler sindirimi zor karbonhidratlar içerdiğinden ishalinizi kötüleştirebilir. Bu turpgil sebzelerin yanı sıra enginar, Brüksel lahanası, soğan, pırasa ve kuşkonmaz alımını da sınırlandırın.