İltihap için muhteşem bir çay olan yeşil çay aynı zamanda iyi bir antioksidandır. Kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur, kardiyovasküler hastalıkları önler ve kansere karşı korur.
Ağrıları hafifletici özelliğiyle bilinen zerdeçal aynı zamanda iltihabı da azaltır. Zerdeçalda aktif halde bulunan kürkümin güçlü bir antioksidandır ve iltihaba neden olan enzimleri azaltır.1/4 çay kaşığı zerdeçalı dilerseniz 1/4 çay kaşığı da zencefil ekleyerek kaynayan suda 10-15 dakika demleyin.
İyi bir C vitamini kaynağı olan kuşburnunda bulunan fitokimyasallar ve galaktolipidler anti-inflamatuar etkiye sahiptir. Osteoartrit ve eklem iltihabına faydalıdır.
Çinlilerin geçmiş yıllardan beri kullandığı bu çay kimyasal olarak aspirine benzer bir etkiye sahiptir. Yüzyıllardır bitkisel bir ağrı kesici olarak kullanılır. Anti-inflamatuar ve analjezik etkisi ve flavanoid içeriğiyle söğüt kabuğu çayı kısa sürede ağrıyı yok eder.Hamileler, 16 yaşın altındakiler, kan sulandırıcı veya beta bloklayıcı ilaçlar ile metotreksatın herhangi bir türünü kullananlar söğüt kabuğu çayından uzak durmalı!Duygu Bay / PembeNar Özel