Nane, rahatlatıcı özellikleriyle bilinir ve genellikle sindirim sorunlarını hafifletmek için kullanılır. Nane çayı sindirim sistemi kaslarını gevşeterek hazımsızlık, gaz ve şişkinlik semptomlarını azaltır.
Taze veya kurutulmuş nane yapraklarını sıcak suda 5-10 dakika kadar bekletin. Ekstra lezzet için bal veya limon ekleyin ve işte tüketmeye hazır.
Zencefil, güçlü tıbbi özellikleri nedeniyle safra üretimini ve mide enzimlerini uyararak sindirime yardımcı olur, sindirimi kolaylaştırır ve mide bulantısını veya mide rahatsızlığını hafifletir. Dilimlenmiş zencefili suda 10-15 dakika kaynatıp, süzün ve sonrasında için.
Rezene tohumları gaz ve şişkinliği azaltmaya yardımcı olan gaz giderici özellikleriyle bilinir. Rezene çayı nefesi tazelemenin yanı sıra sindirim sistemini de rahatlatmaya yardımcı olur. Bir yemek kaşığı rezene tohumunu ezin ve sıcak suda 5-7 dakika kadar demleyin. Süzün ve keyfini çıkarın.
Papatya, anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Kasları gevşettiği, mide rahatsızlığını azaltmaya yardımcı olduğu ve daha iyi sindirimi teşvik ettiği bilinen papatya, aynı zamanda sinirleri sakinleştirmeye yardımcı olur.
Kimyon tohumları sindirime olan faydasıyla bilinir. Kimyon çayı gaz giderici ve antispazmodik özellikleri nedeniyle şişkinliği, hazımsızlığı ve kabızlığı hafifletebilir. Kimyon tohumlarını kızartın, hafifçe ezin ve sıcak suda 5-10 dakika bekletin. Süzün ve bir tutam tuz veya limon ekleyerek tüketin.