Siyah ya da yeşil fark etmiyor: Kanserin düşmanı!
Dünya çapında sudan sonra en fazla çayın tüketildiğine işaret eden Altunsu, şu bilgileri paylaştı: "Siyah, yeşil ve beyaz çayın yağ sindirimi ve emilimini sınırlandırarak, yağ doku büyümesini engelleyerek, karaciğer lipid metabolizmasını düzenleyerek, yağ yıkımını destekleyerek, iştahı baskılayarak obezite oluşumunu önleyebileceği yapılan araştırmalarda belirlenmiştir. Ayrıca siyah ve yeşil çay içerdiği etken maddeler sayesinde kanser hücrelerinin çoğalmasını önlüyor, enflamasyonu baskılayarak antimikrobiyal etki gösteriyor. Bununla birlikte yeşil çayın kan şekerini dengeleyerek diyabet, kan kolesterol ve trigliserid seviyelerini azaltarak kalp ve damar hastalıkları oluşumunu engelleyebileceği mevcut araştırmalarca kanıtlandı."