03.11.2016 - 17:09 | Son Güncellenme:
Protein, hormon üretimi ve hücrelerin sağlıklı gelişiminde önemli rol oynar. Açık alanda yemlenen kümes hayvanları, yumurta, yoğurt ve balık protein bakımından zengindir. Mercimek, kuruyemişler, çekirdekler, kinoa ve yayılmış hayvanlardan elde edilen kırmızı etler de iyi birer protein kaynağıdır.
Sağlıklı yağlar, sağlıklı ve üretken bir bünye için hayati öneme sahip. Avokado yağı, keten tohumu yağı, yağlı taze balık, kuruyemiş ve çekirdeklerden elde edilen yağlar sağlıklı yağlar arasında yer alıyor.Ancak haftada 3 porsiyondan fazla yağlı balık tüketilmemeli. Yağlı balıkların haddinden fazla tüketilmesi doğurganlığı etkileyebilir.
Esmer pirinç, kırmızı pirinç, kinoa, akdarı, kara buğday, çavdar ve yulaf gibi doğal tam tahıllı besinleri tercih etmelisiniz.
Her gün rengarenk meyve ve sebzeler tüketmek günlük antioksidan ve fitokimyasal alımınızı doğal olarak arttırır. Meyve ve sebze tüketimi hamilelik öncesi vücudunuzu hazırlar.
İyi bir folat kaynağı olan yeşil yapraklı sebzeler lifli içeriğiyle sağlıklı sindirimi destekleyerek hormonal dengesizlikleri önler. Besleyici öğelerini kaybetmemek için buharda haşlayarak tüketin.
Sindirim ağızda başlar. Hızlı yediğinizde vücudunuzda emilim azalır ve besleyici öğeler kullanılmadan vücuttan atılır.
Besinler mevsiminde tüketildiğinde besleyici değerleri daha da artar.
Yapılan araştırmalara göre belli vitamin ve minerallerin alımı hormon dengesini sağlayarak hamile kalma şansını arttırır, sağlıklı sperm ve yumurta gelişimini destekler. Günümüzde tabağımıza gelen besinler öncesinde bir süreçten geçtiği ve doğallığını kaybettiği için gerekli vitamin ve mineralleri almak için yeterli olmayabilir. Bu durumda ilaç takviyesi gerekebilir.Kaynak: Daily MailDuygu Bay / PembeNar