2-Sebzeler ve yapraklı yeşillikler
Sebzeler ve yapraklı yeşillikler, özellikle iyi yıkanmadan çiğ yenildiğinde yaygın bir gıda zehirlenmesi kaynağıdır. Aslında meyve ve sebzeler; özellikle marul, ıspanak, lahana, kereviz ve domates gibi bir dizi gıda zehirlenmesi salgınına neden olmuştur. Sebzeler ve yeşil yapraklı yeşillikler e. coli, salmonella ve listeria gibi zararlı bakterilerle kontamine olabilir. Bu, tedarik zincirinin çeşitli aşamalarında meydana gelebilir. Aynı zamanda meyve ve sebzelerin yetiştirildiği toprağa karışan kirli su da buna yol açabilir. Bu nedenle zehirlenme riskinizi azaltmak için yemeden önce sebze ve yeşilliklerini karbonatlı suda bekletip iyice yıkayın. Oda sıcaklığında bekletilen önceden hazırlanmış salataları yemekten de uzak durun.