Karanfil, kemik ve eklem sağlığını destekleyen flavonoidler, manganez ve öjenol gibi bazı elementleri içerir. Bu maddeler kemik yoğunluğunu arttırır , kemik dokusunun oluşumunda görev alır ve sağlıklı mineralleri kemiklerimize taşır.
Karanfil polifenollerin bir numaralı ve en güçlü besin kaynağıdır. Polifenoller, bitkileri yediğimiz zaman emdiğimiz mikro besinlerdir. Kolesterolü ve kan basıncını düşürürler, atardamarların fonksiyonlarını ve esnekliğini geliştirirler ve yaşam süresini uzatırlar.
Karanfil , vücutta insülin gibi davrandığından, şeker hastalığı gibi kan şekeri sorunu olan kişiler için mükemmeldir. Kanınızdaki fazla şekeri hücrelerinize aktarmanıza, dengeyi yeniden sağlamanıza ve kan şekerinizi kontrol altında tutmanıza yardımcı olurlar.
Karanfilde bulunan öjenolün kanın pıhtılaşmasını yavaşlattığı bilinmektedir. Bunun kan inceltici ilaçlarla kötü tepki verebileceğini unutmayın. Diyetinize daha fazla karanfil eklemeye başlamadan önce doktorunuza danışmanız gerekir.