20.11.2018 - 10:33 | Son Güncellenme:
Evi toplamaya fazlalıklarla başlamayın. Sadece artık giyilmez durumda olanları değil, sezonlardır elinize almadığınız gömleklerinizi, eteklerinizi, sizi artık mutlu etmeyen kıyafetlerinizi, eşyalarınızı; kısacası size artık haz vermeyen her şeyi poşetleyip evden çıkarın.
Eşyalarınızı toparlarken oda oda değil, kategorilere göre ilerlerseniz daha rahat edersiniz. Evinizi toplamaya anılarla başlamayın. Eski mektuplar, fotoğraf albümleri, seyahatlerinizden kalma küçükkağıtlar... Çünkü bu eşyalar evizini en son atılacak parçaları.
Evi toplamaya öncelikle kıyafet dolaplarından başlayın. Ardından sırası ile kitaplar, gazeteler, faturalar, mutfaktan atmanız gerekenler ve son olarak duygusal olarak bağ kurduğunuz parçalara geçin.
Bir kenara sıkıştırdığınız, unuttuğunuz, dolabınızın arkasında kalmış eşyalarınızla vedalaşma zamanınız gelmiş demektir. Bu nedenle bavullara, hurçlara kaldırılmış kıyafetleri ortaya dökün ve hepsini poşetleyin.
Yeni ev hediyesi olarak gelen ancak nezaketen veya vakitsizlikten değiştiremediğiniz borcam, çok az tanıdığınız bir akrabanızın eşinden gelen çok süslü nevresim takımı ve sizin tarzınızı yansıtmayan dekoratif eşyalar gibi tüm eşyalardan kurtulun.
Tüm evraklarınız iki kategoriye ayrılmış şekilde durmalı; saklanması gerekenler ve okunması gerekenler. Geçen yıldan kalmış fişler, süresi geçmiş garanti belgeleri, artık online olarak gönderilen ve hiçbirişinize yaramayacak kredi kartı dökümanlarını atın. Ancak imzaladığınız her şey, her türlü kontrat, sigorta, sözleşme gibi kağıtlarıtoplu bir yerde saklayın. Bunun dışında olan her şeyi atın gitsin!