Temizleme işleminin ardından zeytinleri kırarak içlerinden çekirdeklerini çıkarmaya başlayın. Tüm zeytinleri ayıkladıktan sonra ise püresini elde etmeniz gerekiyor. Bunun için bir meyve sıkacağından yardım alabilirsiniz. Mutfak robotu veya meyve sıkacağı ile zeytinleri püre haline getirin.
Elde ettiğiniz zeytin püresini temiz bir tülbent yardımıyla zeytin sütünü kaba damlatmaya başlayın. Damlalar azalmaya başladığında zeytinleri yoğurarak sıkmaya devam edin. Süzme işlemi bittikten sonra birkaç kez üstünden geçebilirsiniz. İlk aşamada koyu bir kıvamda olan zeytin sütü sıvılaşmaya başlayacaktır.
Zeytin sütünü saklamak için temiz bir şişeye aktarabilirsiniz. Şişenin ağzına temiz bir pamuk yerleştirip süzme işleminden geçirin. Zeytin sütü, zeytinyağına dönüşmüş olacak. Evde hazırladığınız zeytinyağını sofralarda, salatalarda, yemeklerde ve birçok farklı şekilde kullanabilirsiniz.