06.02.2017 - 14:37 | Son Güncellenme:
İçeriğindeki probiyotikler ve sebzelerin vitamin ve mineralleri, bağışıklık sistemini koruyup güçlendiriyor. Tek bir çeşit yapılan turşudan ziyade çeşitli sebze ve meyvelerden yapılan turşular, vücuda alınan antioksidan çeşitliliğini arttırarak, bağışıklık sistemini koruyup güçlendiriyor.
Turşu yüksek miktarda lif içerdiğinden özellikle yemekle beraber yenildiğinde öğünün mideyi terk etme süresi yavaşlıyor, insülin salınımı dengeleniyor ve daha kontrollü bir kan şekeri elde ediliyor.İnsülin direnci gibi bir durumunuz varsa turşuyu bu şekilde tüketmek faydalı ancak diyabet hastalığınız varsa tansiyon da sizin için bir risk faktörü olacağı için turşu yemek tansiyonunuzun yükselmesine neden olabilir. Bu sebeble diyabet hastalarının dikkatli tüketmesi gerekiyor.
Turşuda yer alan besinlerin her biri antioksidan özelliği taşıdığı için vücutta oluşan serbest radikallere karşı adeta bir kalkan görevi görüyor. Özellikle karnabahar ve sarımsak ta bulunan antioksidan kapasitesi daha yüksek…Ayrıca, yapılan turşuların içine sarımsak ve karnabahar eklemek kanser hücrelerinin gelişimini engelliyor.
Özellikle ev turşusu, içerisinde yer alan yoğun lifler sayesinde fermente bakterilerle bağırsak sağlığını koruyan bir besindir.Aynı zamanda karışık sebze ve meyvelerden yapılan turşular, dışkı hacmini arttırarak, metabolik atıkların vücuttan daha rahat atılmasını sağlıyor.