24.02.2025 - 10:29 | Son Güncellenme:
Babagannuş, közlenmiş patlıcan, domates, çarliston biber, sarımsak ve süzme yoğurdun özenle bir araya getirilmesiyle hazırlanan doğal ve sağlıklı bir mezedir. Geleneksel tarifin modern yorumuyla, sofralarınıza hem şıklık hem de lezzet katacak.
1.5 kg kemer patlıcanıYarım limonun suyu250 gr çarliston biber300 gr süzme yoğurt4 diş sarımsakYarım demet maydanoz100 gr tereyağı1 çay kaşığı pul biber3 adet domatesTuz
Patlıcanları domatesleri ve çarliston biberleri közleyin. Soğuyan patlıcanların kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Cam bir kaba yarım limonun suyunu ve tuzu ekleyin, iyice karıştırın. Közlenmiş patlıcanları bu karışıma ilave edip tahta kaşıkla nazikçe harmanlayın.
Domates ve biberleri zar şeklinde doğrayın. Doğranmış sebzeleri patlıcan karışımına ekleyin. Sarımsakları soyup ezin ve ilave edin. Süzme yoğurdu bir kaseye alıp ezilmiş sarımsaklarla karıştırın. Bu sarımsaklı yoğurdu, patlıcan ve sebze karışımına dikkatlice ekleyin. Tahta kaşık kullanarak malzemelerin birbirine nazikçe karışmasını sağlayın.
Maydanozları temizleyip ince ince kıyın. Tereyağını tavada eritin, üzerine pul biberi ekleyip hafifçe kavurun. Yoğurtlu patlıcan karışımını servis tabağına alın, üzerine biberli yağı gezdirin ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
Hazırladığınız yoğurtlu babagannuşu, soğuk olarak servis edin. Et yemeklerinin yanında veya zeytinyağlı mezelerle birlikte sunarak sofranıza sağlık ve lezzet katın.