03.12.2024 - 11:23 | Son Güncellenme:
Yapılan araştırmalar, bulaşık süngerlerindeki bakteri yoğunluğunun insan dışkısındakine denk olduğunu gösterdi. Bu da bulaşık süngerlerinin sürekli bulaşık deterjanına maruz kalması halinde bile güçlü mikroplara ev sahipliği ettiği anlamına geliyor.
Bulaşık süngerlerini farklı alanlardan değerlendirmeden önce bir kap içine su doldurup, içine birkaç damla çamaşır suyu ekleyin. Süngerleri bu suda 5 dakika kadar bekletin. Süngerler çamaşır suyunda bekledikten sonra mutlaka güneşte kurumalı. Süngerin emdiği suyu süzerek bir cam kenarında ya da açık havada kurutmak sağlıklı olacaktır.
Bulaşık süngerleri, kullandıkça eskiyor ve parçalanıyor. Eskiyen süngerleri çöpe atmak, birçoğumuzun yaptığı bir hareket olsa da, aslında büyük bir hata. Eski bulaşık süngerlerini atmak yerine değerlendirmek, hem çevreye duyarlı bir yaklaşım sergilemek hem de çeşitli yaratıcı ve pratik çözümler üretmek için iyi bir fikir olabilir. İşte eski bulaşık süngerlerini değerlendirmenin birkaç yolu!
Eskiyen süngerleri, banyo fayanslarını, lavaboları veya duş alanlarını temizlerken kullanmak mümkün. Eski bulaşık süngerleri, bitkilerinize su vermek için de işinize yarayabilir. Süngerin suyu tutma kapasitesi, toprağın nemini korumaya yardımcı olacaktır.
Yumuşak ve hafif yapısıyla evcil hayvanlar, özellikle kediler ve köpekler için oyuncaklar yapılabilecek olan süngerler, özellikle duvarları veya mobilyaları boyarken doku efekti yaratmak için son derece ideal ve pratik olabilir.
Eski süngerleri, ayakkabılarınızın temizliğinde de kullanmak sıfır atık konusunda çevreye duyarlı bir yaklaşım sağlamanızı destekler. Ayakkabınızın dış kısmındaki kiri silmek için de bu eski süngerler etkili olabilir.