16.05.2024 - 09:51 | Son Güncellenme:
Fırını 230 derecede ısıtın ve fırın tepsisine yağlı kağıt sererek patatesleri üzerlerine dizin. Isınmış fırında 5 dakika kadar arada karıştırarak patatesleri ısıtın. Patatesleriniz eski dokusuna kavuştuğunda fırından çıkartarak afiyetle tüketebilirsiniz.
Patatesleri ilk piştiğindeki haline döndürmek için diğer yöntem ise yeniden kızartmak olabilir. Kızgın yağa atılan patatesler tekrar kızartılır. Bu yöntemde patatesleri tekrar kızartmadan önce yağın kızgın olduğuna emin olun, yoksa yağı çekebilir ve çok daha kötü bir kızartma hazırlamış olabilirsiniz.
Patates kızartmalarının yeniden taze bir biçimde tüketilebilmesi için bu sefer normal sıvı yağ kullanımı yerine Hindistan cevizi yağı kullanımı yapabilirsiniz. Bu şekilde kızartacağınız patatesler ilk günkü kadar taze ve çıtır çıtır olacak.
Kalan patates kızartmalarını robot içinde karıştırdıktan sonra içine kıyılmış maydanoz, tuz, baharat, bir miktar un ve su ekleyerek karışımı hazırlayın. Bu karışımı iyice karıştırdıktan sonra yağlı tava içinde önlü arkalı bir biçimde yüksek ateşte pişirerek lezzetli bir tat olan patates mücverini tüketebilirsiniz.