03.12.2024 - 11:59 | Son Güncellenme:
Bazı yiyecekleri mikrodalga fırında ısıtmak sağlık açısından büyük riskler taşıyor. Peki siz her yiyeceğin mikrodalgada ısıtılmayacağını biliyor musunuz? İşte uzmanların tekrar ısıtılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunduğu 3 besin!
Ispanak hassas bir sebzedir ve yapıldığı an ikinci kez ısıtılmamak üzere tüketilmeli. Uzmanlara göre ıspanak, pişirmeyle birlikte seviyeleri artan nitratlar içerir.
Yüksek ısıda örneğin yapraklı yeşillikleri tekrar ısıtırken nitratlar, kansere yol açan bir bileşik olan nitrozaminlere dönüşür. Bu yüzden ıspanağı ikinci bir kez hiçbir şekilde ısıtmamalısınız, ne mikrodalgada ne de ocakta.
Çayı da tekrar ısıtmamalısınız çünkü çay ısıtıldığında çayın antioksidan özellikleri bozulurken, acı tada katkıda bulunan tanen seviyesi artar.
Çayın tekrar ısıtılması içindeki bakterileri harekete geçireceğini unutmamalısınız. Çayı demlikte bile tekrar ısıtmak tehlikeliyken bu işlemi mikrodalga da yapmanın zararı çok daha fazladır.
Bir gün önceden kalmış bir pirinç pilavını ertesi gün tüketmek istemeniz kadar normal bir şey yok. Ancak uzmanlar pirinç pilavının tekrar ısıtılmasının içindeki bacillus cereus bakterisinin oluşmasına sebep olacağı konusunda uyarıyor.
Bu nedenle pirinç pilavını da günlük olarak tüketmeli mikrodalga fırında ısıtmamalısınız.