16.02.2015 - 16:03 | Son Güncellenme:
Kolesterol oranı yüksek olduğu için tüketiminden kaçınılan yumurta sarısı yüksek oranda protein içerir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerisindeki selenyum ve çinko da bağışıklığı destekler.
Hindistancevizi yağının içerisinde bulunan laurik asit, antimikrobiyal, antifungal, antibakteriyel ve antioksidan özellikleriyle bilinir. Vücudumuz laurik asidi dönüştürerek uçuk, grip, soğuk algınlığı ve hatta HIV gibi sağlık sorunlarına neden olan virüs ve bakterilere karşı etkin bir biçimde kullanır. Sebzelerinizi pişirirken yemeklere bir miktar eklerseniz faydasını mutlaka görürsünüz.
Sarımsak, bağışıklık sistemini güçlendiren en faydalı besinlerden biridir. İçerisindeki allisin maddesi sarımsağa keskin kokusunu verir. Bu maddenin antibakteriyel ve antiviral özellikleri mevcuttur. C vitamini ile alındığında çok daha etkili olur. Sarımsaktaki allisin, ilaçlara direnç gösteren bazı bakteri ve virüslere karşı bilr oldukça etkilidir. Haftada 2-3 defa tüketildiğinde kolon kanserine karşı koruduğu ortaya çıkarılmıştır.
Mantarların içerisinde pek çok antiviral, antibakteriyel ve antitümör özellikli madde bulunur. Tüm mantarlarda bulunan beta-glukanlar ise bağışıklık sistemini destekleyen ve enfeksiyonlarla savaşan bileşiklerdir.