26.11.2024 - 11:13 | Son Güncellenme:
Bağışıklık sistemini desteklemekte önemli rol oynayan ayvanın tüketim şekli de farklılık gösteriyor. Bakır, potasyum ve demirin yanında mikro besin maddeleri bakımından da zengin olan ayva, bakteriyel büyümenin azalması, kalp sağlığının iyileşmesi, yaraların daha hızlı iyileşmesi ve kabızlık gibi sağlık sorunlarına iyi geliyor.
Uyku öncesi yenilen 1 dilim ayva, gece boyunca vücudun kan şekerini dengede tutmaya destek olur. Ayva yiyip uyumak mide sağlığını koruyarak, asit oluşumunu engeller. Uyumadan ayva yemenin faydaları arasında göğsü yumuşatarak öksürüğü engellemesi bulunuyor.
Artan hücre ve oksijen ise cildin sağlıklı, canlı bir görünüme kavuşmasına yardımcı oluyor. Ayva kozmetik sanayiinde de çok kullanılıyor. Birçok ürünün bileşeninde yer alarak cildi destekleyici özelliğinden yararlanılıyor.
Ayva tatlısı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Hem göz dolduran rengiyle hem de eşsiz tadıyla sofraların vazgeçilmezi olmaya aday olabilir. İşte size adım adım ayva tatlısı yapmanın en doğru tarifi!
2 adet ayva, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı su ayva tatlısı yapmak için gereken malzemeler arasında. Üzeri için de kaymak ve fıstık yeterli olacak.
Ayvaları güzelce yıkayıp soyarak başlayın. Çekirdeklerini ve kabuklarını bir tabağa ayırın ve ayvalarınızı tencereye dizin. Ayvaların üzerine kabukları ve çekirdekleri de ekleyin ve suyu ilave edip küçük ocakta kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.
Tencerenin kapağını açıp şekeri ilave edin ve yine küçük ocakta kısık ateşte 1 saati geçecek bir süre boyunca pişirin. Rengi kırmızı bir hal aldığında tatlınız hazır demektir. Kabukları ve çekirdekleri ayıklayıp, kaymak ve fıstıkla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.