Kırmızı mercimekleri ılık suda akşamdan ıslatın. Mercimeklerin suyunu iyice süzdükten sonra mercimekleri robottan un ufak olana kadar çekin. Ayrı bir kâsede yoğurdun içine 2 paket kabartma tozu ekleyin. Mercimekleri, çırpılmış yumurtaları, yoğurt, zeytinyağı, maydanoz, çörek otu ve küçük doğranmış peyniri bir kâsede birleştirin. Kek hamuru alıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırın. 25 ila 45 cm ölçüsündeki önceden yağlanmış fırın tepsisine karışımı dökün. 180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Ilıyınca dilimlere kesip afiyetle tüketin.
2 su bardağı kırmızı mercimek, 3 su bardağı su, yarım kaşe beyaz peynir, 4 yemek kaşığı yoğurt, 1 tutam maydanoz, 1 çorba kaşığı tereyağı gereken malzemeler arasında.
2 su bardağı mercimeği, 3 su bardağı kadar suyla suyunu çekene kadar haşlayın. Haşlandığında altını kapatıp 1 çorba kaşığı tereyağı ilave edin ve karıştırın. Ilınan mercimeğe 2 yumurta, 4 yemek kaşığı ev yoğurdu, sulu olmayan yoğurt, sadece 1 çay kaşığı karbonat ile sevilen baharatları ekleyip karıştırın. 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Piştiğinde afiyetle yiyebilirsiniz.