Cilt sorunlarıyla yaşayanların, yemek seçiminde dikkatli olması gerekmektedir. Şeker ve şeker ihtiva eden tüm yiyecek ve içecekler, karaciğerde şekere dönüşen unlu ve nişastalı tüm gıdalar, her türlü kızartma, fazla meyve tüketimi, alkollü içeceklerden uzak durulmalı.
Tüm bitkisel çaylar, peynir, domates, salatalık, biber, roka, maydanoz, ceviz, fındık, badem, yumurta ve menemen, ayran, soda ,süt, yoğurt, sebze yemekleri, zeytinyağlı yemekler, tüm ızgaralar tüketilebilir. Ayrıca bol su içilmelidir.
Pullanma, kızarıklık, kuruluk ve kaşıntı gibi atopiye eğilimli cilt problemlerinde tedavisinde cilt bütünlüğünü sağlamakta olan arındırıcı, onarıcı, besleyici ve nemlendirici özelliklerine sahip kremler kullanılmalıdır.